Experter på stålkonstruktioner sedan 1961

Start » Om NIAB

Sedan 1961 har vi levererat högkvalitativa produkter och konstruktioner i stål.

 

Det som började med en liten verkstad strax utanför Piteå har vuxit till att idag omfatta en stor verkstad med högteknologiska maskiner och ett tjugotal fantastiska och extremt yrkesskickliga svetsare.

Verkstaden är belägen ca 8 km söder om Piteå, på Pitholmens Industriområde på väg ut mot Haraholmens djuphamn.

På NIAB, eller Norrländska Industri AB som vi heter, utför vi tillverkning och montage av kundanpassade svetsade och formade stålkonstruktioner. Vi tillverkar och monterar stålkonstruktioner i alla storlekar och det finns nog ingenting vi inte klarar av när det kommer till svetsning. Vi erbjuder även reparations- och underhållsarbeten för industrin.

Vi utför svetsning i de flesta förekommande material och våra svetsare är kvalificerade enligt ISO 9606-1.

Maskinparken består av gradsax för grovplåt, kantpress, vals och gasskärutrustning för plåtbearbetning. Kapmaskiner för mindre profiler och tyngre balkar, rörbockmaskiner och flertalet mindre maskiner anpassade för arbeten i stål. Vi har även även svarvar, fräsar och pelarborrmaskiner.

Två traverser om vardera 6 ton samt en verkstadsport om 5 x 6 meter möjliggör tillverkning av skrymmande konstruktioner. För ändamålet disponerar vi en verkstadslokal om 1000 m2 inklusive kontorsutrymmen.

Hela fastigheten värms upp av två stycken värmepumpar från Nibe som IVAB installerat, som i sin tur får energin från sju stycken borrade hål. Sommartid levererar kallt grundvatten miljövänlig kyla till våra kontor. Vi har en miljövänlig kompressor från Atlas Copco.

Företaget är kvalitets och miljösäkrat enligt ISO 9001 och 14001 samt certifierad enligt EN 1090-1.

Vi ingår IVAB-koncernen och har ett nära samarbete med övriga företag där även Nordtool ingår som är en ledande tillverkare av alla typer av produktionsverktyg för verkstads- och plastindustrin.

Välkommen till oss!

NIAB är en del av IVAB-koncernen